Állóhelyzeti klímák

JÓ PIHENÉS - FRISS KEZDÉS!

A Eberspächer Cooltronic a világ első klímaberendezése, mely leállított motor mellett működik. Lehűti és páramentesíti a haszongépjármű vezetőfülkéjét a forró és fülledt nyári éjszakában. Ha egyből a hagyományos klímaberendezés kikapcsolása után bekapcsoljuk a Eberpsächer Cooltronic állóhelyzeti klímaberendezést - nappali pihenők alkalmával, leállított motor esetén - meghosszabbítja annak jótékony frissítő hatását.

 
 
  

 

  
Eberspächer Cooltronic Generation 2 Hatch 1000W

Magas hatásfok járó motor mellett

Eberspächer Cooltronic Generation 2 Hatch 1400W

Nagyobb teljesítmény nagyobb fülkékhez vagy melegebb éghajlatú területekhez

 

 
Eberspächer Cooltronic 1000 Back

 

Hátfalra szerelhető változat, kis méretek, alacsony helyigény, könnyű súly.

Eberspächer Cooltronic TOP 1000
 

Tetőre szerelhető változat. Minden követelménynek megfelel a tetőablak igénybevétele nélkül.Könnyen és gyorsan felszerelhető az összes ismert haszongépjármű tetőablakának helyére.

 

Az első olyan szabadalommal védett állóhelyzeti klima berendezés, amely akár 25 fokos dőlésszögű vezető fülketetőre is felszerelhető.

Eberspächer Cooltronic: optimális körülmények a járművezetőnek

A teljeskörű klimatizáláshoznemcsak a meleg tartozik hozzá, hanem a hideg is. A mi klímaberendezéseink járó vagy álló motor mellett gondoskodnak a vezetőfülkében az optimális körülményekről.

A meleg nyári éjszakák a vezetőfülkében nagyon kellemetlenek lehetnek. A magas hőmérséklet, és paratartalom megakadályozzák a nyugodt alvást és befolyásolják a következő nap teljesítőképességét is. Az Eberspächer Cooltronic klimatizálási rendszer gondoskodik arról, hogy a nyomasztó hőség a fülkéből eltűnjön.

Az Eberspächer Cooltronic a belső hőmérsékletet kellemes szintre hozza és csökkenti a páratartalmat. Különösen pozitív emellett: a technika – a hagyományos klimatizálási rendszerektől eltérően – motortól függetlenül működik. Ezzel m nemcsak üzemanyagot takarítunk meg, de kíméljük a környezetünket is. A jármű vezetője pedig pihenten és teljesítőképesen kezdhet a következő napnak. Eltekintve attól, hogy a többi állásidőben is megfelelő atmoszféra uralkodik a vezetőfülkében.

Egyszerű és gyors beszerelés
Az Eberspächer Cooltronicot gyors és egyszerű beépítésre tervezték. A berendezés már működésképes, FCKW mentes hűtőgázzal van feltöltve és nem igényli az összekötőcsövek hegesztését és a gáz utántöltését sem.

Környezetkímélő hűtés leállított motor mellett
Éjjel vagy egyéb pihenőidőben nem szükséges többé a motort járatni, mivel a Cooltronic klímaberendezés leállított motor mellett dolgozik. Ez óvja a környezetet és a motort.

Kellemes közérzet, komfor és egy Plusz: teljesítőképesség
Az innovatív technikának köszönhetően a Eberspächer Cooltronic tökéletesen működik zárt ablakok mellet is.

A meleg, páratartalom, por, zaj és a gyötrő rovarok kívül maradnak. Ez biztosítja a jármű vezetője számára a nyugodt, pihentető alvást, javítja a következő nap teljesítőképességét és csökkenti a baleseti rizikót.

Karbantartásszegény
Az Eberspächer Cooltronic fejlett technikája nem igényel körülményes karbantartást – nincs időrabló látogatás a szervizben, nincs vízutántöltés. Csupán a rendszeres üzem, még a téli hónapokban is, hasonlóan, a személyautók klímájánál.

Inteligens konstrukció
Az Eberspächer Cooltronic egy kondenzátorcsoporttal dolgozik, amely a kabinon kívül került elhelyezésre. Az ablakot nem kell nyitva hagyni.

Erős ventilátor
Az Eberspächer Cooltronic erős ventillátora gondoskodik a gyors, kellemes hűvösről – teljesen motortól függetlenül.

Takarékos felhasználás
Az Eberspächer Cooltronicnak kevés energiára van szüksége, így nem terheli a jármű akkumulátorát. Az integrált alsófeszültség védelem biztosítja, hogy az indításhoz a motor elég áramot kapjon.

Mindenki egyért

Az Eberspächer Cooltronic mögött egy teljesítőképes és egész Európára kiterjedő szervizhálózat áll. Így Ön is talál a közelben kompetens szervizpartnert.


Kompresszor

A Danfoss Vállalattal történt kutatómunka eredménye az új Danfoss BD350 GH kompresszor, mely maximális teljesítménnyel alacsony fogyasztás mellett az Eberspächer Cooltronic állóhelyzeti klima berendezés számára lett kifejlesztve.

 
Távirányító - vezeték nélkül

Szériatartozék. Lehetővé teszi a berendezés egyszerű programozását és kényelmesen használható fekvő helyzetben is.

 
Digitális kijelző

Egyszerű kezelésű, lehetővé teszi a hőmérséklet és a ventilátor sebességének könnyű leolvasását, és beállítását. Turbó funkcióval rendelkezik, mely a maximális teljesítmény leadására alkalmas és éjszakai programozást tesz lehetővé.


Hűtés igény szerint

A nyárra a magas hőmérséklet és a magas páratartalom jellemző, melyek együttesen kellemetlen fülledtséget okoznak. A magas relatív páratartalom megakadályozza az izzadást, így magasabb lesz a test hőérzete. Ez fáradságot, álmatlanságot és rossz közérzetet okoz. Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően az Eberspächer Cooltronic a levegő hűtésével egyidejűleg jelentősen csökkenti a fülke levegőjének relatív páratartalmát, így megszünteti a kellemetlen fülledt meleget.

Cooltronic 1000 állóhelyzeti klímaberendezés egy tipikus olasz nyári éjszakán, 32C külső hőmérséklet és 70 %-os páratartalom mellett.

Hőmérséklet

Páratartalom

KONDENZÁTOREGYSÉGEK

TOP verzió külső kondenzátoregysége A TOP verzió kondenzátoregysége kívül a tetőn a spoiler alatt kerül elhelyezésre. Kedvező méretei lehetővé teszik az egyszerű és gyors szerelést. ABS-ből készült, UV védelemmel ellátott, bármilyen hőmérsékletnek ellenáll. Fehér színű. A tetőablak nyílását nem zavarja.

 

BACK verzió külső kondenzátoregysége A kondenzátoregység a fülke hátfalán kerül elhelyezésre. A csekély helyigény végett a beszerelés egyszerű és gyors. Megnyerő formájú és UV álló ABS műanyagból készült, mely a hidegnek és hőnek egyaránt ellenáll.

 PÁROLOGTATÓ EGYSÉG

Vízhatlan elektromos vezérlőpanel Kívül, a kondenzátoregységbe kerül beépítésre, a gyorsabb és egyszerűbb szerelés érdekében.

 

Belső párologtató egység a TOP és BACK kivitelhez. A belső egység elhelyezése nem a tetőablakra történik. A fülke hátfalán kerül elhelyezésre és lehetővé teszi a klímaberendezés használatát a hálófülke függönyének összehúzása mellett is.

 
TECHNIKAI ADATOK
 

Eberspächer Cooltronic

Eberspächer Cooltronic 100 Back&Top
Kompresszor Danfoss BD350GH egyenáramú kompresszor
Hűtőgáz R134a ökogáz (CFC mentes)
Feszültség 24V egyenáram
Hűtőteljesítmény 950 W/3.250 btu (max.)* - 650 W/2.240 btu (min.)
Átlagfogyasztás 14,5 A/óra (max.)* - 7,5 A/óra (min.)
Csatlakozó csövek előretöltött rendszer
csatlakozók nélkül
gumi gyorscsatlakozókkal
(garantáltan szivárgásmentes)
Max. ventilátor teljesítmény 6 sebességfokozat
(450 ford./min)
6 sebességfokozat
(250 ford./min)
Vezeték nélküli távirányító Be-ki programozás, hőmérséklet, szellőztetés és turbó funkció
Akkuvédelem szériatartozék
Billenés védelem szériatartozék
Kondenzátoregység mérete és súlya 199 mm x 865 mm x 605 mm
(mag. X szél. X mélys.)
25 kg
Cooltronic 1000 Top
696 mm x 463 mm x 187,5 mm
(mag. X szél. X mélys.)
23,5 kg

Cooltronic 1000 Back
196 mm x 646 mm x 434 mm
(mag. X szél. X mélys.)
23,5 kg
Párologtató egység mérete és súlya 165 mm x 349 mm x 387 mm
(mag. X szél. X mélys.)
25 kg
Cooltronic 1000 Top
260 mm x 626 mm x 108 mm
(mag. X szél. X mélys.)
5 kg

Cooltronic 1000 Back
196 mm x 646 mm x 434 mm
(mag. X szél. X mélys.)
23,5 kg

*Mért adatok, kabin 40°C, külső hőmérséklet 32°C esetén.

Járműklímák

Hírek

07 máj
2024

ELŐADÁS A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

Eberspächer termékek ismertetése, elméleti és gyakorlati oktatás a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak.
08 dec
2023

Pályaorientációs nap - Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

Pályaorientációs nap a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban    Az Eberspächer vállalatcsoport és termékeinek bemutatása, ismerkedés a fűtési- és klímarendszerekkel.
16 okt
2023

53. AUTÓBUSZ SZAKÉRTŐI TANÁCSKOZÁS

Austropannon Kft. részvétele az Autóbusz Szakértői Tanácskozáson https://events.gteportal.eu/53-autobusz-szakertoi-tanacskozas/ 
06 okt
2023

EBERSPÄCHER BÁZIS, FRISSÍTŐ ÉS PROFI BEISKOLÁZÁS

Eberspächer bázis, frissítő és profi beiskolázás az Austropannon Academy szervezésében   Profi kurzus: 2023. szeptember 7. Bázis és frissítő kurzusok: 2023. szeptember 12-13. 2023. október 4-5.  

Elérhetőség

AUSTROPANNON KFT
(Eberspächer Vezérképviselet)
9081 Győrújbarát, Fő u. 96.

HOTLINE:
+36 96/543-333
+36 20/931-5336
Technikai info: +36 20/5-317-317
Műszaki info: +36 20/931-5336
Raktár: +36 96/543-330
Fax: +36 96/456-481


E-Mail: info[#kukac#]eberspaecher-hungary.com

E-Mail: info[#kukac#]austropannon.hu

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!