Motorelőmelegítők - CALIX

A motorelőmelegítő a motorblokk egy rendelkezésre álló furatába kerül beszerelésre, és egyszerűen a hálózati (230V) dugaszolóaljzatba csatlakoztatható.

A fűtőteljesítmény személyautóknál 400-550 Watt. Rögtön az indítás után üzemmeleg motor segítségével az autó  ablakai nem párásodnak be. Emellett lehetőség van az autó utasterének a fűtésére is a légbefúvó segítségével. A komfort mellett ennek a készüléknek a beszerelésével a biztonság is növekszik.

Ez a rendszer – az Eberspächer állófűtéssel szemben – csak akkor működik, ha közvetlenül hálózati feszültségre (230V) van kapcsolva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A CALIX motorelőmelegítők előnyei:

 • Nincsenek indítási nehézségek
  Egy előmelegített motorral Önnek még a legalacsonyabb hőmérsékletnél sem lesznek indítási nehézségei. A CALIX-ot Skandináviában fejlesztették ki, ott, ahol a világon a legkeményebb időjárási körülmények között közlekednek a járművek.
 • Csekélyebb motorterhelés
  Hidegindításnál az első percben megnövekedett motorkopás lép fel. Egymástól függetlenül végzett vizsgálatok kimutatták, hogy egy hidegindítás éppen annyi motorkopást okoz, mint 100 kilométer megtett út.
 • Tisztább kibocsátott gázemisszió
  Egy meleg motor kevesebb kipufogógázt termel, mint egy hideg motor. A katalizátor egy hidegindítás után az első kilométernél még nem teljesen működik. Előmelegített motorral Ön jelentősen csökkentheti a katalizátor működés nélküli indítási szakaszát.
 • Kevesebb üzemanyag fogyasztás
  Előmelegített motorral Ön - összehasonlítva egy hidegindítással - 20 és 50% közötti üzemanyag mennyiséget takaríthat meg az első 5-10 kilométeren.
 • Azonnali meleg az utastérben
  A járműhöz tartozó szellőztető- és fűtőrendszer - ha a motor elő van melegítve - azonnal szállít meleg levegőt az utastérbe, a jármű belsejébe.
 • Biztonság
  A CALIX-termékeket az illetékes hatóságok megvizsgálták és engedélyezték.
A motorblokkba szerelve

CALIX MVP:
A CALIX MVP motorelőmelegítő közvetlenül a motorblokk egy furatába van szerelve. Az MVP úgy működik, mint egy "merülőforraló" a hűtőrendszerben. Ha Ön bekapcsolja, a hőmérséklet a hűtőrendszerben kb. 50°C-ra emelkedik, és a hűtővíz elkezd cirkulálni.
A CALIX MVP-t komplett felszereléssel egy motortérben elhelyezett beépítőkábellel, IK és egy AS csatlakozókábellel szállítjuk. Közvetlenül egy dugaszolóaljzatba kell csatlakoztatni, vagy a kapcsolóórán keresztül a 220 V-os hálózatra.
A CALIX RE fűtőelemek, amelyeket csaknem valamennyi járműtípushoz lehet alkalmazni, könnyen beépíthetők, mivel minden MVP-kiszereléshez mellékelünk részletes szerelési leírás is.

 
A motorblokkon kívül szerelve

CALIX UMV:
A CALIX UMV motorelőmelegítő kiegészíti a CALIX MVP-programot, a CALIX UMV egy univerzális fűtés és akkor szerelendő, ha az MVP motorblokkfűtést nem lehet alkalmazni, pl. olyan személygépkocsiknál, amelyeknél a központfurat nem hozzáférhető, pl. traktoroknál is, nagy motorral rendelkező tehergépkocsiknál, ipari motoroknál és építőgépeknél.
A CALIX UMV-t a motorblokkon kívül egy tömlőkötéssel a hűtőrendszerrel összekapcsolva szerelik.
A CALIX MVP-vel azonos módon a CALIX UMV is termoszifon-alapelven működik.
A CALIX UMV egy termosztáttal és egy visszaállítható túlhevülés-biztosítékkal felszerelt hőmérséklet-szabályzóval van ellátva.
A CALIX UMV-t egy, a motortérben elhelyezett IK beépítőkábellel és egy AS csatlakozókábellel szállítjuk. Szállítható az alábbi teljesítményekkel: 550 W, 750 W, 1000 W, 1500 W, és 2000 W.

 
Tartozékok

A CALIX egy komplett előmelegítő rendszer.

 • CALIX FŰTŐBERENDEZÉS előmelegített vezetőfülkét biztosít, szélvédőt és ablakokat fagytól mentesen tartja és melegíti a belső teret.
 • CALIX-ELEMTÖLTŐ BERENDEZÉS az Ön autójának akkumulátorát állandóan töltött állapotban tartja.
 • CALIX KAPCSOLÓÓRA az Ön előmelegítő rendszerét automatikusan be- és kikapcsolja.

Hírek

07 máj
2024

ELŐADÁS A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

Eberspächer termékek ismertetése, elméleti és gyakorlati oktatás a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak.
08 dec
2023

Pályaorientációs nap - Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

Pályaorientációs nap a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban    Az Eberspächer vállalatcsoport és termékeinek bemutatása, ismerkedés a fűtési- és klímarendszerekkel.
16 okt
2023

53. AUTÓBUSZ SZAKÉRTŐI TANÁCSKOZÁS

Austropannon Kft. részvétele az Autóbusz Szakértői Tanácskozáson https://events.gteportal.eu/53-autobusz-szakertoi-tanacskozas/ 
06 okt
2023

EBERSPÄCHER BÁZIS, FRISSÍTŐ ÉS PROFI BEISKOLÁZÁS

Eberspächer bázis, frissítő és profi beiskolázás az Austropannon Academy szervezésében   Profi kurzus: 2023. szeptember 7. Bázis és frissítő kurzusok: 2023. szeptember 12-13. 2023. október 4-5.  

Elérhetőség

AUSTROPANNON KFT
(Eberspächer Vezérképviselet)
9081 Győrújbarát, Fő u. 96.

HOTLINE:
+36 96/543-333
+36 20/931-5336
Technikai info: +36 20/5-317-317
Műszaki info: +36 20/931-5336
Raktár: +36 96/543-330
Fax: +36 96/456-481


E-Mail: info[#kukac#]eberspaecher-hungary.com

E-Mail: info[#kukac#]austropannon.hu

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!