Motorelőmelegítők - CALIX

A motorelőmelegítő a motorblokk egy rendelkezésre álló furatába kerül beszerelésre, és egyszerűen a hálózati (230V) dugaszolóaljzatba csatlakoztatható.

A fűtőteljesítmény személyautóknál 400-550 Watt. Rögtön az indítás után üzemmeleg motor segítségével az autó  ablakai nem párásodnak be. Emellett lehetőség van az autó utasterének a fűtésére is a légbefúvó segítségével. A komfort mellett ennek a készüléknek a beszerelésével a biztonság is növekszik.

Ez a rendszer – az Eberspächer állófűtéssel szemben – csak akkor működik, ha közvetlenül hálózati feszültségre (230V) van kapcsolva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A CALIX motorelőmelegítők előnyei:

 • Nincsenek indítási nehézségek
  Egy előmelegített motorral Önnek még a legalacsonyabb hőmérsékletnél sem lesznek indítási nehézségei. A CALIX-ot Skandináviában fejlesztették ki, ott, ahol a világon a legkeményebb időjárási körülmények között közlekednek a járművek.
 • Csekélyebb motorterhelés
  Hidegindításnál az első percben megnövekedett motorkopás lép fel. Egymástól függetlenül végzett vizsgálatok kimutatták, hogy egy hidegindítás éppen annyi motorkopást okoz, mint 100 kilométer megtett út.
 • Tisztább kibocsátott gázemisszió
  Egy meleg motor kevesebb kipufogógázt termel, mint egy hideg motor. A katalizátor egy hidegindítás után az első kilométernél még nem teljesen működik. Előmelegített motorral Ön jelentősen csökkentheti a katalizátor működés nélküli indítási szakaszát.
 • Kevesebb üzemanyag fogyasztás
  Előmelegített motorral Ön - összehasonlítva egy hidegindítással - 20 és 50% közötti üzemanyag mennyiséget takaríthat meg az első 5-10 kilométeren.
 • Azonnali meleg az utastérben
  A járműhöz tartozó szellőztető- és fűtőrendszer - ha a motor elő van melegítve - azonnal szállít meleg levegőt az utastérbe, a jármű belsejébe.
 • Biztonság
  A CALIX-termékeket az illetékes hatóságok megvizsgálták és engedélyezték.
A motorblokkba szerelve

CALIX MVP:
A CALIX MVP motorelőmelegítő közvetlenül a motorblokk egy furatába van szerelve. Az MVP úgy működik, mint egy "merülőforraló" a hűtőrendszerben. Ha Ön bekapcsolja, a hőmérséklet a hűtőrendszerben kb. 50°C-ra emelkedik, és a hűtővíz elkezd cirkulálni.
A CALIX MVP-t komplett felszereléssel egy motortérben elhelyezett beépítőkábellel, IK és egy AS csatlakozókábellel szállítjuk. Közvetlenül egy dugaszolóaljzatba kell csatlakoztatni, vagy a kapcsolóórán keresztül a 220 V-os hálózatra.
A CALIX RE fűtőelemek, amelyeket csaknem valamennyi járműtípushoz lehet alkalmazni, könnyen beépíthetők, mivel minden MVP-kiszereléshez mellékelünk részletes szerelési leírás is.

 
A motorblokkon kívül szerelve

CALIX UMV:
A CALIX UMV motorelőmelegítő kiegészíti a CALIX MVP-programot, a CALIX UMV egy univerzális fűtés és akkor szerelendő, ha az MVP motorblokkfűtést nem lehet alkalmazni, pl. olyan személygépkocsiknál, amelyeknél a központfurat nem hozzáférhető, pl. traktoroknál is, nagy motorral rendelkező tehergépkocsiknál, ipari motoroknál és építőgépeknél.
A CALIX UMV-t a motorblokkon kívül egy tömlőkötéssel a hűtőrendszerrel összekapcsolva szerelik.
A CALIX MVP-vel azonos módon a CALIX UMV is termoszifon-alapelven működik.
A CALIX UMV egy termosztáttal és egy visszaállítható túlhevülés-biztosítékkal felszerelt hőmérséklet-szabályzóval van ellátva.
A CALIX UMV-t egy, a motortérben elhelyezett IK beépítőkábellel és egy AS csatlakozókábellel szállítjuk. Szállítható az alábbi teljesítményekkel: 550 W, 750 W, 1000 W, 1500 W, és 2000 W.

 
Tartozékok

A CALIX egy komplett előmelegítő rendszer.

 • CALIX FŰTŐBERENDEZÉS előmelegített vezetőfülkét biztosít, szélvédőt és ablakokat fagytól mentesen tartja és melegíti a belső teret.
 • CALIX-ELEMTÖLTŐ BERENDEZÉS az Ön autójának akkumulátorát állandóan töltött állapotban tartja.
 • CALIX KAPCSOLÓÓRA az Ön előmelegítő rendszerét automatikusan be- és kikapcsolja.

Hírek

18 okt
2022

Szakmai nap - Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

Szakmai nap a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban     
12 ápr
2022

AUTOMOTIVE HUNGARY 2022

Találkozzunk az Automotive Hungary kiállításon!                 
07 márc
2022

STOP&GO nyestriasztó AKCIÓ!

STOP&GO nyestriasztó AKCIÓ! Nagyszabású akció webshopunkban: https://nyestkar.hu
14 máj
2015

Eberspächer állóhelyzeti klímák

Itt az új Eberspächer Cooltronic Generation 2.5 állóklíma! ÁLLÓKLÍMÁVAL A NYÁRI HŐSÉG ELLEN!    

Elérhetőség

AUSTROPANNON KFT
(Eberspächer Vezérképviselet)
9081 Győrújbarát, Fő u. 96.

HOTLINE:
+36 96/543-333
+36 20/931-5336
Technikai info: +36 20/5-317-317
Műszaki info: +36 20/931-5336
Raktár: +36 96/543-330
Fax: +36 96/456-481


E-Mail: info[#kukac#]eberspaecher-hungary.com

E-Mail: info[#kukac#]austropannon.hu

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!